Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Монако" победи "Бордо" с 2:1

Снимка: ЕПА/БГНЕС

С голове на Килиан Мбапе и Жоао Моутиньо Монако постигна важна победа с 2:1 над Бордо и поведе с 5 точки в класирането над Ница.

  Монако има 68 мача от 29 мача, Ница е на 2-ата позиция с 63, а лидерите гледат към реванша с Манчестър Сити в Шампионската лига. Те паднаха 3:5 в първия мач и сега се надяват на победа с 2 гола поне.

  Ница завърши 2:2 с Каен вчера, докато Пари Сен Жермен с една точка по-малко, утре ще гостува на Лориен.

  Преди почивката домакините имаха няколко много добри възможности за гол, но след като в 64-ата минута Радамел Фалкао се появи от резервната скамейка, атаките станаха доста по-канализирани. Четири минути по-късно Мбапе откри след като Фалкао му свали топката с глава. Моутиньо покачи на 2:0 в 74-ата минута, след като топката отскочи към него и той с едно докосване параболично я прати точно в сглобката в левия горен ъгъл на Седрик Карасо.

  Бордо редуцира аванса на Монако в 84-ата минута. Имаше корнер за домакините, но отбитата топка върната назад на два пъти, стигна до вратаря Субашич. Той не успя да я изрита навреме и притисналият го Ролан я взе, за да вкара на празна врата.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна