Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Андрей Ковачев: Абсолютно ясно е, че в Холандия не спечели популизмът, а реализмът

Снимка: andrey-kovatchev.eu

Абсолютно ясно е, че в Холандия не спечели популизмът, а спечели реализмът, това, което видяхме и в Австрия – до последния момент преди провеждането на изборите за президент се смяташе, че крайната десница ще победи, но спечели проевропейският кандидат. Това заяви в интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" Андрей Ковачев, евродепутат от ЕНП.

Относно изборите в Германия, Ковачев каза, че не очаква партията "Алтернатива за Германия" да успее да извлече много сериозни резултати. Евродепутат смята още, че партията на Меркел заедно с Баварските консерватори от Християн-социалния съюз ще запазят своето мнозинство.

Относно Турция, Андрей Ковачев коментира:

Президентът Ердоган очаква и иска Европейският съюз да прекрати преговорите за членство на Турция в ЕС и по този начин той да покаже вътре в страната, че европейците не ги искат, а той самият не иска тези преговори повече. Той не ги прекратява, а очаква ние да сме Черният Петър и да прекратим официално преговорите. И без това няма никакъв напредък за тези преговори, но не е казано официално стоп.

Цялото интервю с Андрей Ковачев можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна