Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пролетен фермерски пазар се открива в София

Снимка: hrankoop.com

Пролетен фермерски пазар очаква софиянци и гостите на столицата в края на седмицата на улица "Оборище“, между площад "Александър Невски“ и булевард "Васил Левски“. В центъра на града ще се съберат над 120 производители на био храни. Посетителите ще избират между сезонни плодове и зеленчуци, няколко вида хляб с квас, мед и пчелни продукти от различни краища на страната, сиропи, сладка и лютеници, билки, подправки, млечни продукти.

Хората вече вярват в тези продукти и приемат идеята, че това е един начин да се запази малкия бизнес, който е основен поминък в планинските райони. Това каза в интервю за предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" Тенчо Христов, един от организаторите на пазара:

За четвърти път пазарът ще бъде организиран точно на това място. Гамата от продукти, както се вижда, вече се разширява, става все по-голяма, все по-интересна, с все повече продукти. Консумирането на продуктите от тези райони се прави и с цел да се помогне на такива райони. Все по-голям интерес има към така наречените регионални продукти.

Цялото интервю с Тенчо Христов можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна