Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветан Симеонов: България показва потенциал да бъде открита икономика

Цветан Симеонов
Снимка: БНР

България показва потенциал да бъде една открита икономика, да не се притеснява от конкуренцията и това е много здравословно за нея, заяви председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов в специално интервю за Радио София. Също така страната ни е доказала потенциал в дигиталните технологии, във фармацевтичната промишленост, в производството на автомобилни части. Напоследък се отчитат добри резултати и в земеделието и туризма.

Цветан Симеонов коментира и представянето на България в класацията "Предприемаческа активност в начална фаза" на Глобалния предприемачески мониторинг. След като миналата година България успя да пробие в тази класация, сега вече сме няколко стъпки напред - на 62-о място. В класацията се отчитат елементи, които от години се правят опити да се въведат в обучението и образованието на България, посочи Симеонов. Сега е дошъл ред да се усъвършенства съдържанието на тези учебници, защото много от тях са написани в академичен стил. А това не е необходимо за обикновения предприемач.

Много важно е да се преодолее в едно общество страхът от усилието за започване на нов бизнес, а класацията показва намаляване именно на тази степен на притеснение, добави председателят на БТПП.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени