Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Н. Логофетова: Надявам се всички препоръки от доклада на МЗ да бъдат включени към дейността на Фонда

| обновено на 20.03.17 в 11:24
Снимка: dnevnik.bg

Надявам се всички препоръки, написани в доклада на МЗ на базата на извънредна проверка на Инспектората, да бъдат включени към съвместната дейност на Фонда в лицето на новия директор, който по най-бързия начин да може да ги отстрани, с оглед бързо и адекватно лечение на децата. Това заяви в предаването "Хоризонт до обед" Нели Логофетова, която е бивш член на Обществения съвет на Фонда за лечение на деца, и един от петимата души, които подадоха сигнал за нарушения във Фонда през октомври 2016 г.
 

Докладът е бил готов още на 5 декември миналата година, но е бил изпратен на подалите сигнала едва на 13 март тази година след заявление за достъп до обществена информация от 16 януари.

Тоест независимо от препоръките на изготвилите доклада всички, подали сигнала, да бъдат уведомени, ние не сме го получили своевременно.

Защо от всички тези констатации не произведоха адекватни реални действия от Министерството на здравеопазването, защо този административен хаос е продължил януари, февруари и март?

Докладът е 127 страници, като 24 от тях са засекретени заради проверка на прокуратурата. Това, според Нели Логофетова, създава безпокойство.

Цялото интервю на Савелина Савова с Нели Логофетова чуйте от звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна