Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В София се открива новият мотосезон

Снимка: БГНЕС

След един час в столицата се открива новият мотосезон. Шествието ще тръгне от храм-паметника "Св. Александър Невски" и ще завърши до Националния исторически музей в Бояна. Какъв ще бъде маршрутът на мотористите ще научим от Красимир Димитров от Столичната община:

Трасето е от храм-паметника "Александър Невски“, по "Оборище“, "Васил Левски“, алея "Яворов“, "Вапцаров“, след това по "Черни връх“, булевард "България“. Едното платно ще бъде затворено в участъка от Пушкин до кръговото на пътен възел "Бояна“ - поясни Красимир Димитров от Столичната община за откриването на новия мотосезон, който ще бъде под надслов "Не на агресията на пътя". 

Иван кара мотор от юношеските си години и е категоричен: 

За всички нас, за тези, които са тук, моторът е начин на живот, начин на мислене, начин да се чувстваме свободни. На хората, които за първи път се качват на мотор ще кажа, че първо трябва да мислят и да помнят винаги, че няма безсмъртни.

Заради откриването на мотосезона - до 19 часа се забранява престоят, паркирането и влизането на пътни превозни средства по локалното платно на Околовръстния път между пътен възел "Бояна" и Националния исторически музей. Шествието на мотористите премина и през централните софийски улици.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна