Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Японецът Юдзуру Ханю с титлата при мъжете в Хелзинки

Юдзуру Ханю
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Японският фигурист Юдзуру Ханю спечели златното отличие на Световното първенство по фигурно пързаляне при мъжете в Хелзинки (Финландия). След задължителната и волната програма Ханю постигна резултат от 321,59 точки, като обнови своя собствен световен рекорд във волната програма, когато постигна 223.20 точки. Второто място днес стана притежание на неговия сънародник Сема Юно с 319.31 точик, а бронзът стана притежание на китаецът Цзин Боян с 303.58.

Ханю успя да сложи край и на доминацията на Хавиер Фернандес, който остана чак на 6-о място в крайното класиране. Самият Ханю изоставаше след задължителната програма с 10.66 точки от Фернандес, но успя да навакса и накрая се поздрави с победата. Именно с рекордния си бал във волната си гарантира и златото.

През последните две години японецът завършваше на 2-о място, а през 2014-а беше шампион, сега отново е на върха. Боян за втора поредна година завършва на стълбичката, а Фернандес се провали след грешка при четворния Салхов в последния си танц на леда.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени