Eмисия новини
от 15.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

„Виж какво“ – театрален роман в кадри

БНР Новини
Снимка: личен архив

Новата книга „Виж какво“ на актрисата, режисьор и драматург Мая Кисьова излезе по повод Международния ден на театъра като подарък към всички, които създават и обичат театралното изкуство. Дебютният роман на авторката е посветена на българските актьори, родени през 60-те години на ХХ век и показва историческата специфика на това поколение театрални творци в България.
Според драматурга доц. Юрий Дачев романът притежава всички положителни качества на съвременната проза – ясни, добре композирани сюжетни линии, динамични персонажи от няколко поколения, стабилно боравене с професионалната терминология на театъра.
Издател и редактор на романа е Георги Милев, а корицата е дело на художника Николай Цачев, преподавател в Катедра "Книга и печатна графика" в Националната художествена академия.
След представянето на романа в рамките на поредното издание на клуб „Писмена“ в Националната библиотека “Св. св. Кирил и Методий” авторката и издателят гостуваха в „Артефир“.Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от

Загадъчната Венера Милоска

публикувано на 08.04.20 в 12:31

Най-четени