Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антоний Гълъбов: Бъдещото управление ще е по-скоро такова на запазване на равновесието


Различните линии се борят в тила на президента, коментира в предаването "Нещо повече" по повод казуса с промените в изборното законодатекство политологът Антоний Гълъбов:

Трудно е да се прецени какво точно се случва. Онова, което е ясно от онази поредица решения на Министерския съвет, е, че различни линии, различни стратегии, различни групи от политическия интерес се борят в тила на президента Радев. Казвам го отново – тъй като в крайна сметка в служебния кабинет рефлектират онези напрежения, онази конкуренция, което съществува в тила на президента.

Антоний Гълъбов обясни и какъв кабинет очаква след започването на преговорите между ГЕРБ и Обединените патриоти: 

Сложен. В общи линии кабинет, който е изграден от една политическа партия и предизборна коалиция от три политически партии, които засега продължават да са самостоятелни организационно. Точно затова се говори за подписване на споразумение с всяка от тях поотделно, но не трябва да забравяме, че зад Обединените патриоти на президентските избори имаше още, ако не ме лъже паметта, между 11 и 16 патриотични организации, така че очевидно е, че част от проблема е свързан с организационното единство на Обединените патриоти. Не смятам, че има някакъв проблем между тях в момента. В момента, в който поемат отговорностите на управлението, поемат съответни министерства, ще се усети необходимостта от обща организационна структура, най-малкото която да може да гарантира поетите ангажименти. Така че ни предстои едно сложно управление, в което между тези четири политически субекта ще бъдем свидетели на много деликатен баланс на решения, на съгласие и т.н., така че това ще е по-скоро управление, което ще търси запазване на равновесието, отколкото възможност за реформи.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна