Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Асен Сираков за новия си роман "Ъпдейт"

„Ъпдейт“ е новият роман на Асен Сираков - писател, публицист и езиковед с над 1000 публикации в периодичния печат; статии по езикознание в областа на образната метафора, комуникацията, естествените и изкуствени езици.

„Ъпдейт“ е съвременен роман, издържан в любимия за автора литературен стил – парадоксален реализъм, в който са написани повечето му произведения. В този смисъл той е и един от първопроходците на този стил у нас и един от най-ярките му представители.

Главният герой на романа Стефан Танталов в един прекрасен ден (8-ми март) решава да обнови изцяло живота си – мисъл, която е спохождала мнозина от нас. Подобна мисъл винаги е изглеждала реална и осъществима, свързана единствено с време, воля и интелект, но дали е така?...

Както повечето произведения на Асен Сираков, и този му роман е изпълнен с много хумор и неочаквани обрати.

Когато напипам самата идея за романа като окончателно и когато напипам първото изречение, защото първото изречение е много важно… Когато напишеш първото изречение, ти знаеш дали можеш да продължиш или трябва да спреш и отново да напишеш първото изречение. Това е да намериш вярната бримка, от която разплиташ целия чорап, каза в „Хоризонт до обед“ Асен Сираков.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна