Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владислав Горанов: Минималната пенсия от 1-ви юли ще бъде 180, а от 1-ви октомври ще стане 200 лева

Бойко Борисов съобщи, че утре ще бъде оповестена ясна програма за управление на страната след финала на преговорите между ГЕРБ и Обединените патриоти

| обновено на 12.04.17 в 13:11
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че утре до 11.00 часа ще бъде оповестена ясна програма за управление на страната след финала на преговорите с Обединените патриоти. Разговорите между двете политически сили за съставяне на правителство продължиха и днес. Вчера двете формации се договориха по спорната тема за увеличаване на минималната пенсия, която в момента е 161 лева.

Владислав Горанов от ГЕРБ потвърди, че до края на годината минималната пенсия ще стане 200 лева. Пред bTV той уточни, че от 1-ви юли тя ще бъде 180 лева, а от 1-ви октомври ще стане 200 лева. Така са се договорили ГЕРБ с Обединените патриоти вчера по време на преговорите за съставяне на правителство.

Пред "Хоризонт" Делян Добрев от ГЕРБ заяви, че не се предвижда актуализация на бюджета за тази година въпреки решението за пенсиите:

По отношение на пенсиите ще бъде направено това, което е по възможност на бюджета, така че средствата ще бъдат налични. Разбира се, всички тези политики зависят от икономиката.

Добрев потвърди, че в началото на месец май ще има правителство.

Междувременно ГЕРБ проведе разговори и с ДПС, като основната обсъждана тема беше предстоящото българско председателство на Съвета на Европейския съюз. Разговори за българското председателство имаше и вчера между ГЕРБ с БСП.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени