Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делян Добрев: Правителство ще има след празниците

Делян Добрев
Снимка: БГНЕС

Уверено можем да кажем, че правителство ще има – след празниците, в началото на май. Това заяви в предаването "Преди всички" Делян Добрев от преговарящия екип на ГЕРБ. По думите му, има консенсус по почти всички теми в управленската програма и няма тема, която да предизвика противоречия, така че да се провалят преговорите.

В началото на май се надявам да има яснота по отношение на структурата и състава на Министерския съвет, засега такива разговори не са водени, допълни Добрев:

Засега вървим само напред. Не се връщаме назад. Може би с крачка всеки ден, но важното е, че се движим в правилната посока и посоката е вярна.

Идеята е да се прегледат предизборните програми на ГЕРБ и патриотите, за да се състави документ, около който да се обединим за един четиригодишен мандат, посочи още той и уточни, че в момента се работи по документа.

Не се предвижда актуализация на държавния бюджет на този етап, потвърди Добрев:

Стоим зад ангажимента си за увеличаването на учителските заплати. По отношение на пенсиите ще бъде направено това, което е по възможностите на бюджета, така че средствата ще бъдат налични.

Запитан на каква цена ще бъде подкрепата на "Воля", Делян Добрев каза:

Няма преговори, няма никакви уговорки с тях, няма и да има. Срещата с тях бе една от срещите с останалите партии в парламента.

Цялото интервю на Лора Търколева с Делян Добрев е в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени