Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Словотворци" от 8 до 12 клас пишат защо "Учителите отварят вратата, но ти трябва да влезеш сам"

| обновено на 13.04.17 в 14:42
Снимка: БГНЕС

Учителите отварят вратата, но ти трябва да влезеш сам - тази източна мъдрост, която мнозина обичат, тази година е тема на националния конкурс за есе "Словотворци", насочен към учениците от 8 до 12 клас. В ефира на предаването "Хоризонт до обед" Пенка Лазарова, която е председател на Управителния съвет на фондация "Благотворител", представи подробности за конкурса и разказа защо е избрана точно тази тема:

Проверихме много мъдрости. Тази ни хареса най-много, защото тя е свързана с избора, с решителността, с любопитството, любознателността и отговорността всеки да поеме сам по своя път, по пътя със сърце. Тоест някой може да ни подкрепи, да ни отвори вратата, но решението да влезем и да продължим е изцяло наше. 

Пенка Лазарова изрази надежда, че конкурсът ще предизвика интереса на младите хора:

Мисля, че темата ще бъде интересна за тях, защото младите хора много обичат да се задълбочават върху мъдрости, да изследват себе си и да търсят най-доброто решение.

Учениците, които искат да участват в конкурса, трябва да изпратят своето есе, което трябва да е до 3600 знака или две печатни страници, до 11-ти май на електронния адрес на фондация "Благотворител".


Повече по темата чуйте от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна