Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пациентски организации със съмнение в обективността на проверка на здравното министерство

Снимка: Радио Видин
Две пациентски организации - Федерация "Български пациентски форум" и Конфедерация "Защита на здравето", ще обявят своите съмнения в обективността на проверката, която здравното министерство прави на тези структури. В предаването "Преди всички" заместник-председателят на Управителния съвет на Конфедерация "Защита на здравето" Диана Хаджиангелова обясни:

Проблемът е, че вчера бяхме подложени на извънредна проверка. Нямаме нищо против. Представили сме всички документи и какво се случва? От цялата стана започнаха да звънят нашите регионални представители. От страна на проверяващите се изисквало да имаме офис и работно време. Това като точка 10 по наредбата е обявена от съда за нищожно. Как се изисква от страна на Министерство на здравеопазването офиси на хора, които са доброволци, които са болни и въпреки всичко желаят да подпомогнат?

Хаджиангелова каза и къде могат да се проверят представителите на организациите:

Може да проверите на фейсбук страницата ни, ще видите нашите областни структури и ще водите и всичките организации с реална членска маса, с офиси по места, защото 7 от организациите са в Националния съвет за хората с увреждания.

Интервюто с Диана Хаджиангелова можете да чуете в звуковия файл.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени