Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Челси" надигра "Тотнъм" в спектакъл и е на финал за купата на Англия

"Челси"-"Тотнъм"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лидерът в класирането на Висшата футболна лига на Англия "Челси" се класира за финала на турнира за купата на страната, след като в полуфинален мач, игран на националния стадион "Уембли", победи "Тотнъм" с 4:2. Срещата бе изключително интересна и предложи куп запомнящи се моменти и някои наистина страхотни голове.

"Челси" поведе още в 5-ата минута, когато Вилиан даде аванс на символичните домакини с гол, реализиран от пряк свободен удар. Радостта на "Челси" обаче бе кратка, след като в 18-ата минута Хари Кейн отклони с глава центриране на Кристиан Ериксен. Изпълнението на английския национал бе много трудно, като той бе с гръб към вратата на Тибо Куртоа, а топката бе много ниска, но въпреки това успя да изравни резултата. В 43-тата минута "сините" си върнаха предимството. Хюн Мин Сон направи неразчетен шпагат в собственото си наказателно поле, а опитният Виктор Моузес чакаше само това, за да се строполи на земята. Съдията Мартин Аткинсън се хвана на акробатичното изпълнение на Моузес и посочи бялата точка. Вилиан се нагърби с изпълнението на отсъдената дузпа и "Челси" поведе с 2:1. В 52-ата минута "Тотнъм" отново изравни. Ериксен центрира зад гърба на отбраната на "Челси" и нахлуващият Деле Али засече топката за 2:2. В следващите минути "Тотнъм" натисна, но вместо това получи два гола в края. Първо, в 75-ата минута Еден Азар с удар от границата на наказателното поле направи резултата 3:2, а 5 минути по-късно сръбският национал Неманя Матич с топовен изстрел с левия крак от над 30 метра намерия сглобката на вратата на Юго Лорис, с което оформи крайното 4:2.

За "Тотнъм" това беше седмо поредно отпадане на полуфиналите в турнира за купата на Англия, а "Челси" ще чака съперника си на финала от утрешния втори полуфинал, в който един срещу друг се изправят отборите на "Манчестър Сити" и "Арсенал".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна