Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цацаров няма да подаде оставка, но може да се оттегли временно

| обновено на 24.04.17 в 11:45

Не просто хигиена на поста, а съставомерно криминално престъпление – това е оказването на натиск и търговията с влияние – и когато има сигнал за това, той трябва да се провери, да се разследва – коментира в интервю по Радио Пловдив председателят на Асоциацията за европейска интеграция и права на човека Михаил Екимджиев.

В този смисъл Софийската градска прокуратура трябва да разпореди проверка, да се разпитат тримата участници, да се чуе какво са си говорили, да се състоят очни ставки, ако е необходимо – това е нормалното действие след огласяването на срещата Гергов – Цацаров – Дончев, в която собственикът на "Овъргаз" и издател на вестник "Сега" твърди, че е бил "съветван и заплашван" от страна на обвинител номер едно.

Според Екимджиев Висшият съдебен съвет няма да приеме да разгледа "поведението" на главния прокурор заради силно зависимите от Цацаров негови членове.

Главният прокурор едва ли ще напусне поста, но поне може временно да се оттегли, за да не препятства разкриването на всички обстоятелства около срещата, инициаторът за нея и съдържанието на разговорите в които е участвал – това е нормалната практика, каза адвокатът.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна