Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комшулук

Снимка: архив

Като реших да се изключа по въпросите, които тресат държавата и да загърбя за малко Цацаров, Гергов и другите заподозрени, както и вероятните претенденти за правителството „Борисов 3“ и изборите във Франция и още други неща, се впуснах в търсене на новини. Новината на която попаднах е на БТА и е препечатана от в. „Дневник“ и гласи, че: „Хотел в Охрид постигна рекорд за книгата на Гинес, като направи най-голямата шопска салата в света, съобщава информационният сайт „Охрид нюз“. Персоналът на хотела с помощта на ученици от местното училище по ресторантьорство и готвачи от Русия, Украйна и Македония приготвиха 202.86 килограма шопска салата, която е известна във всички страни в региона. Новият рекорд бе потвърден от международна комисия на Гинес, която връчи сертификат на собственика на хотела.
Според сайта МКД салатата е направена за 10 часа и в нея са употребени 80 килограма домати, 80 килограма краставици, 40 килограма сирене и 20 килограма лук. Така бе надминат досегашният рекорд – 86-килограмова шопска салата, направена в България, посочва МКД.“
край на цитата.
Обаче, колегите от „Дневник“ са добавили едно изречение от себе си, позовавайки се на Уикипедия, а именно: “Шопска салата е българска салата, създадена като продукт на българското държавно обединение „Балкантурист“ в средата на 1950-те години“. Закачка един вид.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна