Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Петков: Некоректното отношение към спорта води до убийството на човешки съдби

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Българската Федерация по мотоциклетизъм възстанови международния си лиценз. За да осигури парите и да покрие задължения към световната централа и промоутъри президентът на централата Богдан Николов е ипотекирал личен имот.

Ако не го бях направил, според новите правила на ФИМ губехме абсолютно всички права като федерация в световен план и можеше само да си организираме републикански шампионати, което няма да бъде честно спрямо усилията, труда и успехите, които имаме през последните 10 години на международната сцена, сподели Богдан Николов.

Така България отново може да кандидатства за домакинство на кръг от Световния шампионат по мотокрос, а всички наши пилоти да карат с български лиценз на международни състезания в чужбина.

Задълженията които имахме бяха доста над тази сума, но в последните години успявахме със спонсори и рекламодатели да стопим част от парите, но не всичко. Сега, благодарение на Богдан Николов нещата временно са разрешени. Не може толкова успешен спорт като мотоциклетизма да бъде тотално неглижиран от управляващите. Дано новото правителство обърне сериозно внимание на тези факти, заяви Румен Петков – председател на организационния комитет за състезанията от веригата Гран при България по мотокрос и супермото.

Този уикенд на летищен комплекс "Долна Митрополия" предстои първото състезание от веригата Гран При на България, което включва петия кръг от европейския пистов шампионат и първия кръг от европейския шампионат по СуперМото. Заявка за участие в надпреварата е заявил и най-добрият ни пистов пилот – Мартин Чой, който преди няколко дни участва в легтендарното - „24 часа на Льо Ман“.

В Плевен очаквам винаги едно – победа. Единствено и само победа, винаги идвам за първото място. Щастлив съм, че съм в България и, че ще състезавам на домашна писта, сподели Мартин Чой преди състезанието.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени