Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Корупцията и личната отговорност

БНР Новини
Снимка: архив

България за поредна година остава най-корумпираната страна в ЕС. Това сочат новите данни от Индекса за възприятие на корупцията за 2016 г. Няма напредък, а все повече изоставаме. Това показва нуждата от спешни мерки в политиките за противодействие на корупцията. Трябва да се поеме отговорност и ясен ангажимент за реформи в институциите. Основните причини за това се коренят в неспазването на законодателството, неефективна наказателна политика, липса на ефективни санкции и наказания за корупция на всички етажи на властта.
Колко хора са осъдени или наказани за корупция? Хората искат справедливост!
Тези негативни фактори водят до несигурност, отчаяние, липса на перспектива, което мотивира младите хора да напускат страната. Постоянните корупционни скандали на различни нива станаха ежедневие. Време е да се търси лична отговорност за извършваните нарушения, които подкопават демократичните устои на страната.
Корупционните практики са завладяли държавните институции, което може да застраши националната сигурност на страната. Можем да се справим и вярвам, че новото правителство ще направи това.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна