Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Николай Михайлов: Този кабинет като цяло е същият като предишния кабинет на Борисов

Д-р Николай Михайлов
Снимка: БГНЕС

Някои от министрите вероятно ще се стараят, могат и да постигнат определени успехи, но кабинетът като цяло е същият като предишния и не представлява някаква съществена изненада. Това каза в интервю за предаването "12+3" на програма "Хоризонт" анализаторът д-р Николай Михайлов:

Това е наистина един традиционен, стандартен кабинет на Борисов. Между кабинетите "Борисов" 1, "Борисов" 2 и "Борисов" 3 не може да има по условие съществена разлика, защото той налага своя печат. От него зависи изборът, а това, което Борисов иска и на всяка цена желае да постигне, е това, което се нарича стабилност, с други думи: "удържане на власт в зона на комфорт". Той не обича да бъде на прицел, да бъде разглеждан твърде критично и най-малко обича срещу него да има опозиционна ярост, ефективна ярост, защото тази опозиционна активност от страна на БСП според мен не струва и пет пари.

Д-р Михайлов добави още, че управлението на страната трябва да бъде радикално, ако кабинетът иска да осъществи за България императивно необходимите реформи. Това няма да се случи, но има винаги заявки:

Борисов като реформатор, е съвършено смешна хипотеза. Това не е неговият ген. Това не е неговият политически профил въобще.

Цялото интервю с д-р Николай Михайлов можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени