Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Битката за живот на Дани Петкова от Добрич

Йорданка Петкова е твърдо решена да пребори коварната болест

Йорданка Петкова от Добрич от една година води битката на живота си. През април миналата година й е поставена тежката диагноза рак на гърдата. За съжаление, въпреки лечението й, ракът се завръща и днес тя има нужда от 25 хиляди евро, за да може да направи пълния курс на лечение, който й препоръчват испански лекари.

Единственото желание на Дани е да победи заболяването си, за да може да продължи да бъде, както досега, неотлъчно до своите две дъщери.

Историята й започва преди година, когато й откриват бучка на гърдата, а по-късно й е поставена диагнозата злокачествено туморно образование. Следва операция в България, при която едната й гърда е премахната, следват множество лъче и химиотерапии. 

От два месеца в Добрич тече активна кампания по събирането на средствата, които са необходими на Йорданка, за да се лекува в Испания. Сумата не е голяма, но е непосилна за семейството й – 25 хиляди евро. До този момент са събрани около 20 хиляди лева.

Трогателно е, че в организацията на дарителската й кампания се включва друга майка, която от години се бори детето й да проходи. Голяма сума е дарена и от Божидар Георгиев, който наскоро се завърна от Турция след успешна операция, напълно здрав, но вече убедил се в силата на доброто и на хората, които стоят зад него. Ученици проведоха благотворителен базар с изработени от тях предмети. Преди дни най-голямата концертна зала в Добрич се напълни до краен предел, защото в нея се проведе благотворителен концерт за Йорданка, в който взеха участие даровити деца от Добрич и Балчик. В състава на една от балетните формации танцува голямата дъщеря на Йорданка – 15-годишната Калина. 

До броени дни Йорданка трябва да замине с част от своето семейство към Испания. Казва, че за първите терапии парите са осигурени от нейни лични средства, както и от даренията до този момент. Бързо обаче трябва да се събере и останалата сума от около 30 000 лева. Всеки, който иска да помогне Йорданка Петкова да сбъдне мечтата си и да отгледа с любов и внимание и своите внуци, може да го направи, като преведе сума по банковата й сметка, която е поместена на страницата й във фейсбук – „Живот и усмивка за Дани“.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна