Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столичната полиция предприема сериозни мерки за сигурност за Гергьовден

Сериозни мерки за сигурност предприема Столичната полиция заради голямото струпване на хора, което се очаква на Гергьовден. От полицията предупредиха, че желаещите да гледат военния парад на живо в центъра на София ще бъдат сериозно проверявани.

Вече са определени и местата, където ще се допускат зрители, обявиха от полицията. Старши комисар Антон Златанов, заместник-директор на СДВР:

В целия периметър около тази зона ще бъде разположена и тежка техника, която прегражда пътните артерии към множеството от хора. Това се прави с цел да не могат злонамерени водачи да навлязат вътре.

През почините дни от СДВР апелират и към хората, останали в София, да бъдат внимателни и да подават сигнали, ако забележат съмнителни лица около апартаменти и жилищни сгради. Старши комисар Борислав Борисов, заместник-директор на Столичната полиция:

Тези, които напускат столицата през почивните дни, най-вече да не го обявяват публично и на всеослушание къде, за колко време отиват. Същото се отнася и за споделянето в социалните мрежи.

Още информация по темата чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна