Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Национална библиотечна седмица 2017

БНР Новини
Снимка: libgabrovo.com

Българските библиотеки работят с хоризонт 2030 година. Това става ясно от програмата на Националната библиотечна седмица, която се провежда под мотото „Библиотеките в подкрепа на устойчивото развитие“. Дванайстата по ред седмица се провежда в рамките на застъпническата кампания на ИФЛА за ролята на библиотеките в изпълнението на целите за устойчиво развитие в новия дневен ред на ООН.
По време на подготвителната кампанията се постави началото на създаване на колекция от примери за успешни практики на български библиотеки.
Спаска Тарандова, член на Управителния съвет на Българската библиотечно-информационна асоциация посочи конкретно: Библиотеките помагат на хората да си намерят работа, наистина го правят. Има споразумения с регионалните бюра по труда и регионалните библиотеки дават възможност на гражданите през още един информационен канал да научават какви свободни работни места се предлагат, помага им се да напишат автобиография и да подадат онлайн заявление, ако е необходимо. Това е елементарен пример как една от целите за устойчиво развитие може да бъде подпомагана от нас.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени