Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Треньорът на "Рилски спортист": Бозов играе професорски

Снимка: БГНЕС

Отборът на „Рилски спортист“ сензационно е само на победа от финал в мъжкото ни баскетболно първенство. Вчера тимът от Самоков победи у дома шампиона „Лукойл Академик“ с 90:86 и води с 2:1 успеха в серията до 3. Четвъртият мач от поредицата е утре от 18 часа отново в Самоков, а евентуален 5-и двубой ще бъде игран в Правец в понеделник.

Изключително съм щастлив, защото да победиш два пъти „Лукойл“ в полуфинална серия, не знам откога не се е случвало. Ние не крием, че те са фаворити, много класен отбор – най-класният в първенството, но наистина с отборна игра и с много характер ги надиграхме. Смятам, че заслужено ги победихме, въпреки че имаше много спорни отсъждания. Надявам се следващият мач да не е така и да се изчистят тези неща. Те нямат нужда от допълнителна помощ . Втори такъв мач спечелихме, въпреки съдийските отсъждания. Което говори само за духа и характера на играчите. За което ги поздравявам и съм много щастлив и доволен, заяви треньорът на „Рилски спортист“ Людмил Хаджисотиров.


Страхотен мач за тима от Самоков изиграха Евън Брунсма, който завърши с 30 точки, и капитанът на тима Йордан Бозов, който пък се отчете с 28.

Бруинсма и Бозов играха невероятно. Бруинсма пореден изключително силен мач. Дай Боже да е здраво момчето. А Данчо тези неща, които ги прави на 38 години, са просто извън представите на много хора. Дано да е здрав, да се възстанови, играе професорски. Той е лидерът и мозъкът на отбора и дано продължава по същия начин.

Очаквам още по-тежък мач в събота. Те ще са опрени с гърба в стената, така че очаквам много, много тежък мач. Трябва да направим анализ. И най-важното е да се възстановим, защото няма как да се подобрим с тренировки, каза още Хаджисотиров.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна