Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Славия" няма да изпадне, убеден е новият треньор

Златомир Загорчич
Снимка: БГНЕС

"Славия" няма да изпадне от елита на българския футбол. Това обеща Златомир Загорчич. Сърбинът бе представен днес като старши-треньор на "белите". Отборът на "Славия"  прави изключително неубедителен сезон и ще играе срещу "Локомотив" Горна Оряховица в първия кръг от плейофите за оставане в елита.

До момента столичният отбор беше воден от Владимир Иванов, който остава помощник в щаба на бившия български национал. Мартин Кушев и Радостин Станев също ще продължат да работят като треньори в първия състав "Славия".

Преди два дни ми се обадиха. Президентът Венцеслав Стефанов ме попита дали искам да стана треньор. Вчера дойдох и се разбрахме. Помислих половин час. Разбрах всичко и казах, че идвам. Да, изненадва ме тежкото положение на отбора. Когато бях футболист, Славия беше отбор от първата петица или шестица на класирането. Бях изненадан, че ще е борим за оцеляване, но ще успеем. Съветвам младите футболисти да се борят много и да побеждават. Нямам притеснение, ще оцелеем, заяви Златомир Загорчич пред медиите.

Не се очаква "Славия" да има нови попълнения в състава си преди решителните мачове срещу състава на "Локомотив" (Горна Оряховица) на 18-ти и 22-ри май.

Чуйте още какво каза Златомир Загорчич:




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна