Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

УНСС празнува с първа копка за нов учебен корпус

Снимка: unwe.acad.bg

Университетът за национално и световно стопанство отбелязва 97 години от основаването си. Тържеството ще започне в 14.00 часа, когато ще бъде направена първа копка на нов учебен корпус, финансиран по Оперативната програма „Региони в растеж“. В бъдещата пететажна сграда ще има 4 аули, всяка от които за 250 студенти, и още - 4 зали за по 120 студенти, още толкова за по 80 студенти и четири кабинета за по 40 студенти.

Два тестови центъра също са планирани да бъдат изградени, те ща са с капацитет от 280 места. Ще има 19 преподавателски кабинета и заведение за хранене на студенти със 100 места.

Висшето училище и е създадено през 1920 г. като Свободен университет за политически и стопански науки. През 1952 г. е трансформирано във Висш икономически институт "Карл Маркс", а през 1995 г. с решение на Народното събрание - в Университет за национално и световно стопанство. Днес УНСС е най-голямото и най-авторитетното висше икономическо училище в България и Югоизточна Европа. В него, в редовна и дистанционна форма, се обучават повече от 22 хиляди студенти в 57 бакалавърски специалности (10 от които на английски език) и близо 100 магистърски специалности, както и 500 български и чуждестранни докторанти.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна