Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Усещат ли се първите трусове между партньорите в управляващата коалиция

Снимка: БТА

ГЕРБ може би се презастраховат от резки движения, които могат много рязко да обърнат крехката популярност на правителството. Това посочи в интервю за предаването "Нещо повече" на програма "Хоризонт" Любомир Стефанов, политолог от НБУ:

Все пак протестът вчера беше малоброен, но знаем, че по време на предните правителства на ГЕРБ е имало доста многобройни протести, а този повод наистина може да прерасне в лавинообразна протестна вълна за много други неща.

Всъщност не става нищо по-различно от това, което сме прогнозирали, включително и в ефира на Българското национално радио. В този мандат управляващите ще се опитат да задоволят всяка възникваща претенция, защото този път нямат право да падат. Това поясни пред "Хоризонт" Първан Симеонов от "Галъп“:

Всеки, който надигне глас нещо да поиска, вероятно ще го получава. Това се получи с този протест. Освен това Борисов често използва партньорите си като виновници. Той ги изтиква напред като бушони. Обединените патриоти са "гърмени зайци" в това отношение и трябва да си дават сметка, че той така правеше и с Реформаторския блок. В тази ситуация Борисов ще продължи все пак политиката на едни по-консервативни стъпки. Да пуснеш такива текстове по отношение на Черноморието е очевидно в противовес на зелените движения, в противовес на прозападното, либералното, градското, креативното.

Цялото интервю с Любомир Стефанов и Първан Симеонов можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна