Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екипът на филма "Бензин" се среща със зрители

Снимка: БГНЕС

Българският филм "Бензин" е режисьорският дебют на Асен Блатечки. В атрактивния филм с бързи коли и ефектни каскади той си партнира с Калин Врачански, Башар Рахал и Майкъл Медсън.

Сюжетът разказва как след 15 години в затвора талантлив автомобилен състезател и механик се връща към живота, за да изпълни последното обещание към убитата си любима.

На специална прожекция в "Люмиер" днес зрителите ще имат възможност да участват в отворена дискусия с актьорите от филма, очакват ги и други изненади.

Не ми беше никак трудно да вляза в кожата на героя от филма, каза в интервю за предаването "Хоризонт до обед" Асен Блатечки:

Близо десет години правим този филм, така че не ми беше трудно да вляза. Имах достатъчно време. Все пак един филм се подготвя доста дълго време, докато се напише сценарият, докато се финансира, докато се организират всички неща. Правенето на кино е дълга и сложна работа. Заглавието е "Бензин“ поради няколко причини. Това е много добро заглавие за филм според мен. Комерсиално е, привлича вниманието, не изостря сетивата, плюс това говори за много неща. Тривиалната причина е, че филмът трябваше да се казва "Люси“, но докато ние успеем да го завършим Люк Бесон извади филм със същото заглавие, така че ние трябваше да измислим ново.

Цялото интервю с Асен Блатечки можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!