Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Винченцо Монтела продължи договора си като треньор на "Милан"

Винченцо Монтела
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Винченцо Монтела продължи договора си като старши треньор на футболния "Милан" за още една година или до 2018/2019, като "росонерите" обявиха новината и намерението си да направят сериозна лятна атака на трансферния пазар. Съобщението беше направено на живо по време на излъчване в интернет, в което участваха Монтела, изпълнителният директор на клуба Марко Фасоне и спортният директор Масимилиано Мирабели.

Обявеното решение идва два дни след като Монтела изведе "Милан" до 6-ото място в италианското първенство и класиране за плейофите за групите на "Лига Европа" при първия си сезон начело на тима. Седемкратният европейски клубен шампион не беше играл в клубните турнири три сезона. Монтела се гордее и с победата над "Ювентус" след изпълнение на дузпи за Суперкупата на Италия през декември.

Сега "Милан" може да се стреми към много по-славни цели, каквито подхождат на историята на този клуб. През миналата нощ имахме вечеря заедно и ние постигнахме споразумение. А сутринта отново бяхме заедно, за да подпишем, каза още Монтела.

По-рано "Милан" обяви подписване на договор с аржентинския централен защитник Матео Мусакио от "Виляреал". Мусакио има и италиански паспорт, така че няма да заема място за чужденец и сложи подписа си под контракт за четири сезона. Очакванията са да бъдат платени и 28 милиона евро на "Аталанта" за полузащитника Франк Кеси, национал на Кот д'Ивоар.

Китайският консорциум, който купи отбора от Силвио Берлускони, ще се постарае с доста финансови инжекции да върне старата слава на клуба.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени