Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ не са водили предварителни разговори с нито една парламентарна група за подкрепа на Главчев

| обновено на 01.06.17 в 15:18
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ не са водили предварителни разговори с нито една парламентарна група за подкрепа на Димитър Главчев при днешното гласуване на отстраняването му от поста председател на парламента. Това каза председателят на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов, помолен да коментира положителния вот на групата на "Воля".

Бяха обвинени колегите от "Воля", че едва ли не са водени някакви разговори и те ще подкрепят оставането на господин Главчев. Това е тяхно политическо решение.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че групата на социалистите оценява като сериозен удар върху управляващото мнозинство на ГЕРБ и Обединени патриоти резултата от гласуването на оставката на председателя на Народното събрание Димитър Главчев:
Това показва, че само за шест седмици те изпаднаха в изолация вътре в парламента. Напомням, че господин Главчев беше избран със 157 гласа от четири парламентарни групи. Тогава при избора му ние бяхме сами "въздържали се". Днес той получи едва 118 гласа от две парламентарни групи.

Нинова отказа да коментира факта, че групата на "Воля" единодушно гласува "за" оставката на Главчев.

На свой ред лидерът на "Воля" Веселин Марешки заяви, че единодушното гласуване на неговата група за оставката на Главчев е оценка за цялостната работа на Народното събрание: 
Това не е знак за отношение лично към Димитър Главчев. Ще участваме в работата на парламента, когато се коват законите на страната, а не когато се правят безсмислени пиар-акции, защото това решение дали да бъде освободен господин Главчев или не, всеки има право на глас. Той е равен на всички нас вътре, в Народното събрание.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени