Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атанас Стоянов: Официалният речник на народните представители не е такъв, какъвто би трябвало да бъде

Снимка: БГНЕС

Официалният речник на народните представители, не само в това Народно събрание, не е такъв, какъвто би трябвало да бъде за едни народни избраници. Това заяви в интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" Атанас Стоянов, заместник-председател на ВМРО:

Когато се застава да се говори от най-високата трибуна в държавата, от парламентарната трибуна, наистина трябва да има какво да се каже. Този изказ освен възпитан, трябва да бъде и продуктивен, за да може наистина да се извлече максималната полза от това говорене. Наистина парламентаризмът е свързан съвсем естествено с говорене, но трябва да се говори стойностно, да се говори градивно и в интерес на граждани, които са ни избрали и са ни пратили на това високо място.

Стоянов коментира и вчерашното гласуване на отстраняването на Димитър Главчев от поста председател на парламента:

Вчерашното искане за оставка на господин Главчев преди всичко беше политически такт. Според нас, Обединените патриоти, а и според управляващото мнозинство, нямаше реални, конкретни поводи за тази оставка, защото Главчев е един ерудиран, опитен парламентарист. Няколко мандата вече е заместник-председател на Народното събрание и много често той е водел съответните парламентарни сесии. Наистина има онзи необходим опит и рутина, които са така нужни за всеки един председател и с оглед на това, че аз бях народен представител и в предишния парламент, определено имам поглед, че Главчев владее ситуацията.

Цялото интервю с Атанас Стоянов можете да чуете от звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени