Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Фотомаратон" - креативност без обработка

Снимка: фейсбук профил

"Фотомаратон" е фотографско състезание, в което участниците трябва да направят серия от фотографии по предварително зададени теми в определен период от време. Това предизвикателство ще покрие 2 теми за 6 часа снимане. Регистрацията започна на 29 май.

Както на други места по света, снимките трябва да бъдат предадени "направо от фотоапарата", като редактиране или обработка не са позволени. Жури ще оценява анонимните фотографии според техниката на заснемане и креативността в интерпретирането на темата. Ще се приемат снимките само на завършилите цялото предизвикателство.

Има над 80 такива състезания по целия свят, а концепцията за Фотомаратон започва в Мадрид през 1986 г. От 2016 година и София влиза в международния календар на фотомаратоните в света.

Проект "Фотомаратон" се изпълнява от Фондация "ФотоФабрика" с финансовата подкрепа на Столична общината, Програма "Европа 2017". Повече за второто издание на "Фотомаратон" пред Радио София разказаха Ива Белокапова от "ФотоФабрика", Пиер Гийме от Френския институт и Йоана Панкова.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна