Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Капана Фест" отваря врати днес

Снимка: Фейсбук

В Пловдив от днес започва "Капана Фест" - фестивалът, който събира различни видове изкуства на едно място, което ще бъде озвучавано от 5 сцени от над 200 артисти. 

Освен музика, "Капана Фест" предлага хендмейд базар и базар за грамофонни плочи, както и базар за книги и литературни четения.

От 2 до 4 юни от 23 часа ще се прожектират и късометражни филми, сред които 21 заглавия от България от различни жанрове.

През деня всички посетители на фестивала ще могат и да се забавляват на спорт зоните, както и да разгледат и опитат вкусни био храни от специалния за целта био базар и щандове, а също така и да потанцуват в специалните уъркшопи, които започват по обяд.

Имаме цяла една улица - ул. "Абаджийска", която е приобщена към пешеходната част на Капана, т.е. още една фестивална улица. Това обясни в интервю за предаването "Хоризонт за вас" пиарът на фестивала Станимир Кронев относно новостите в тазгодишното издание:
Там сме поместили изцяло новата ни литературна зона, като тази година ще се опитаме да направим едно представяне на всякакъв вид поезия и литература по малко по-нестандартен начин в малко по-спокойна и предразполагаща обстановка. 

Ще има и няколко арт инсталации, допълни Кронев. За тези, които искат да бъдат част от "Капана Фест", но няма как да присъстват, има специално създадена зона, допълни той:
В една от зоните на ул. "Христо Дюкмеджиев", максимално изнесен до бул. "Цар Борис Трети", един екран, пред който сцената ще се позлва през деня за танци - там вечер ще бъде предаване сцената "Душата на квартала" на ул. "Загреб", която създава една страхотна атмосфера, но мястото ограничава страшно много възможността да видят максимално много хора какво се случва на сцената

Подробности, както и цялото интервю на специалния ни пратеник в Пловдив Елеонора Николова със Станимир Кронев, можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна