Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Звездите се събраха на благотворителния концерт в Манчестър за жертвите от атентата

Снимка: ЕПА/БГНЕС


Ариана Гранде пя снощи на голям благотворителен концерт в Манчестър за жертвите от самоубийствения атентат в британския град от 22 май. Тогава терорист самоубиец отне живота на 22-ма души и рани десетки.

Концертът снощи беше озаглавен "Цялата ни любов е за Манчестър".  В шоуто участваха звезди като Роби Уилямс, Майли Сайръс, Ъшър и други. Пред препълнения стадион "Олд Трафорд" американският продуцент и певец Фаръл Уилямс каза:

Аз, въпреки всичко, се чувствам много добре, защото, въпреки всичкото, което се случи тук - на това място, не забелязвам и не виждам във вас нито страх, нито притеснение, нито омраза.

В интервю за предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" Павлина Темелкова, която от години живее в Манчестър, разказа:

На концерта на Ариана Гранде снощи мерките бяха изключителни, особено след атентата в Лондон. Пред стадиона, където се проведе концертът, бяха изградени пропускателни пунктове. Всички хора, които бяха дошли на концерта, се проверяваха при влизане. Цяла седмица по телевизията и радото в Манчестър се призоваваше хората, които ще присъстват на концерта, да не носят чанти, раници, за да може свободно да преминават през пропуските. Хората преди да отидат на концерта, минаха през зала "Манчестър Арена", където се извърши атентатът от първия концерт на Ариана. Залата се посещава от много хора, които носят цветя, носят играчки, палят свещи. След атентата от 22 май в Манчестър животът тук протича нормално. Хората ходят на работа, на почивки. Няма напрежение в Манчестър и не се крият по домовете си. Не ги е страх. Полиция има навсякъде.

Концертът беше излъчен на живо и в ефира на програма "Хоризонт" на БНР.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна