Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мигрантите от катастрофиралия на АМ "Тракия" бус са платили по 5000-6000 евро на каналджиите

Целта на мигрантите е била Франция

Младен Маринов в студиото на БНР
Снимка: Ани Петрова, БНР

Мигрантите от катастрофиралия на магистрала "Тракия" микробус е трябвало да стигнат до Франция. Това съобщи в интервю пред "Хоризонт" главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов. Той допълни, че всеки един от тях е платил между 5000 и 6000 евро на каналджиите. При беседите си с полицията оцелелите от катастрофата мигранти са обяснили следното:

При беседите с пострадалите, така се ориентираме, че крайната дестинация за тях е била Франция. Това всичко е по отношение на това кой къде какви възможности има, в коя страна. Голяма част от тях имат роднини, които се намират там на тази територия и това определя целта им
.

Местата, където става прехвърлянето на мигрантите, вече не са в София, а в покрайнините на града, обясни главният секретар на МВР. Той допълни, че цените на този вид услуга в последно време са се вдигнали. Младен Маринов посочи:

В момента - то това показват и цените, които вече са доста високи - този пазар като че ли се стеснява, което прави групите доста по-организирани, по-законспирирани, те винаги си променят тактиката. Към момента може да се каже, че е доста намаляло предлагането и търсенето на такава услуга.

Полицията в София продължава да издирва посредниците при отдаването на микробуса, шофиран от 16-годишния младеж. Вчера беше задържан и собственикът на превозното средство - таксиметров шофьор от София.

Още подробности по темата може да научите, ако чуете цялото интервю с Младен Маринов.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна