Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив очаква първия транш от субсидията за ЕСК 2019

| обновено на 07.06.17 в 09:34

Днес Община Пловдив очаква да получи първия транш  от субсидията за Пловдив – ЕСК 2019 в размер на 7 милиона лева. Държавата пое ангажимент да финансира средства за изграждане инфраструктура. В съответствие с направеното от Общината целево предложение, очакваните средства са: за площад „Централен“ са 2,7 млн. лева, за Градската художествена галерия на ул. „Съборна“ – 1,2 млн. лева, около 1 млн. лева – за художествената галерия на „Гладстон“, като се допуска вариант за строителство на напълно нова зала в рамките на две бюджетни години.

От държавната субсидия Пловдив очаква и по 1 млн. лева за инфраструктура „Тютюнев град“ за оформяне на пешеходна зона и за кино „Космос“, както и още 200 хиляди лева за реконструкция на две къщи в Стария град за настаняване на гости по време на европейското културно домакинство на Пловдив.

На база на очакваното днес постановление заделените от Общината средства за инфраструктура ще бъдат предоставени на фондация „Пловдив - 2019“ за реализация на проекти с културно съдържание след решение на Пловдивския общински съвет.

Предвидената за Пловдив - Европейска столица на културата държавна субсидия за 2017-а и 2018-а година е в размер на 16 млн. лева, а 4 млн. лева, получени през 2015-а година, вече са усвоени за строителството на зоопарка.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна