Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Петров: Моделът на управление при частните болници е добър и ефективен

НС: Министърът на здравеопазването да информира за въвеждането на единни стандарти за управление на системата

Снимка: БГНЕС

Министърът на здравеопазването да предоставя два пъти годишно на ресорната парламентарна комисия доклад за текущото финансово състояние на държавните и общинските болници. Това решиха депутатите след проведените разисквания за стратегията за развитие на болниците. 

До края на годината министър Николай Петров трябва да представи информация за готовността за въвеждане на единни стандарти за управление на системата, гласи още решението.

В изказването си здравният министър определи дебата като изключително полезен.

Формула на разпределение на средства от Националната здравна каса. Ами това са нашите пари и на всички ни е ясно, че те не са достатъчни да задоволят абсолютно всички потребности на 343-те болнични заведения в страната.

Какво може да се направи в тази посока? Може да се постигне обективност и прозрачност по отношение на т.нар. "надлимитни дзейности". Не може да има тотална и пълна свобода. Прави ли ви впечатление, че говорим само за дългове на общински, държавни, университетски, но не и на частните болници. Какво означава това? Че моделът на управление при частните болници е добър и ефективен.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени