Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Константинов след 3:2 срещу Полша: Не играхме добре

Пламен Константинов
Снимка: БГНЕС

Селекционерът на мъжкия ни национален отбор по волейбол Пламен Константинов заяви след драматичната победа срещу световния шампион Полша с 3:2 в Световната лига във Варна, че волейболистите са издържали психически.

Не беше най-качествения мач със сигурност от гледна точка на волейбол, повече беше игра на нерви. Затова съм доволен, че успяхме да се съберем и да издържим накрая психически. Както обърнахме четвъртия гейм, така и психологията беше на наша страна и в тайбрека, сподели Пламен Константинов. Той не остана доволен от играна на България.

В общи линии не съм особено доволен от играта. Имаме много резерви, но сервисът като че ли бе едно от оръжията, които ни липсваха със сигурност, но донякъде и играта ни на блок не вървеше така, както в първия турнир. В общи линии имаме много резерви, не беше волейбол на много високо ниво, допълни Пламен Константинов. Според него преди това отборите на Канада и Бразилия са изиграли един много равностоен мач.

Канада изобщо не е за подценяване, показа добър волейбол. Бразилците може би бяха малко изненадани от отбора на Канада, имат проблем и с основния си диагонал, но в крайна сметка си взеха своето. Бразилия е по-класния отбор, но Канада не е за подценяване. Няма слаб отбор на този турнир и няма да имаме лек мач. Ако срещу Полша не бяхме в ролята на фаворити, както и срещу Бразилия, в събота може да ни натежат очакванията, че задължително трябва да победим Канада. И това ми е по-голямото опасение, завърши Пламен Константинов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна