Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хубчев: Грешките в защита ни провалиха

Петър Хубчев
Снимка: БГНЕС

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Петър Хубчев коментира световната квалификация срещу Беларус. Нашите загубиха с 1:2 в Борисов и намалиха шансовете си за класиране на Мондиала в Русия догодина.

Отдавна предупреждавахме отбора за стила на Беларус. За съжаление допуснахме елементарни грешки в отбрана. Сбъркаха защитници, ако не те, кой трябва да бърка? Ние сме отбор, който знае какво може и какво може да създаде. Трябва и малкото създадени шансове да ги реализираме, заяви Петър Хубчев. Той не пожела да коментира шансовете на България за класиране на световното първенство.

Сега не е моментът да правим някакви изводи за по-далечно бъдеще и да оценявам шансовете ни за класиране. Не смятам, че бяхме прекалено предпазливи. Отдавна знаехме как ще играе Беларус. Сбъркаха защитниците. Трябваше да влизат по-здраво в единоборства. Не смятам, че в предни позиции сме създали малко положения. Трябва обаче да реализираме малкото ситуации. Сега не е време да говорим за бъдещето. Не смятам, че играем по-слабо като гост, добави Петър Хубчев.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна