Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Групи от Русия и Косово се представят днес на фолклорния фестивал „Атлиманска огърлица“ - Китен

Снимка: БГНЕС

За 6-та поредна година в Китен се провежда Международния фолклорен фестивал „Атлиманска огърлица“ под патронажа на д-р Димитър Германов, кмет на община Приморско. Тазгодишното издание е посветено на 85-тата годишнина от основаването на селище Китен и на 20 години община Приморско.

 „Атлиманска огърлица“ е част от културния календар на Министерството на културата и Министерството на туризма на Република България.

В днешния предпоследен ден от фестивалната програма се откроява силно присъствие на международни състави. Конкурсът започна в 11 часа в летния театър в Китен. Представят се няколко състава от Русия. Зрителите на „Атлиманска огърлица“ ще имат възможност да видят група от Косово, както и представители от България: от с. Ситово, Силистренско, Пазарджик, Пловдив, Асеновград, Котел, Бургас, с. Мезек, Свиленградско.

В неделя от 10 часа ще бъде и официалното закриване на фолклорния фестивал, което слушателите на БНР - Бургас могат да чуят на живо в ефира на радиото.  Водещ на фестивала е колегата Георги Янакиев.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна