Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лекари от болницата в Омуртаг изпратиха протестна подписка за ревизия на управлението на сегашното ръководство

24 лекари от Общинската болница в Омуртаг изпратиха протестна подписка до всички възможни институции, включително и главния прокурор, която настоява за ревизия на управлението на сегашното ръководство и незабавна смяна на Съвета на директорите.

Болницата в Омуртаг е изправена пред фалит и невъзможност за медицинско обслужване на гражданите. Ръководството води лоша кадрова политика по отношение на специализирания медицински персонал. Това са само част от твърденията в протестната подписка, подписана и от д-р Николай Илиев, председател на Дружеството на Българския лекарски съюз (БЛС):

Имаме забележки към ръководството на болницата, че въпреки затрудненото положение, не се вземат адекватни мерки за намаляване на загубите. Може да се направят съкращения. Мерки не се взимат. През миналия месец всички лекарки от детското отделение са си дали молбите за напускане, но после ги оттеглиха, за да може да се сключи договор със Здравната каса. Заплатите се получават, но този месец закъсняха с няколко дена, една седмица.

Гледната точка на ръководството на болницата в Омуртаг:

Липсата на актуализация на клиничните пътеки – от години няма актуализация. Всички материални разходи, разходи за работна заплата, консумативи, всичко расте, а ние нямаме никаква актуализация на клиничните пътеки - съобщи изпълнителният директор на болницата Зюлбие Мустафа.

В звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Евтим Петков.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна