Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Калин и Младен от "Сленг": У нас рокът е леко underground

И още: За новата песен на групата, предстоящия (наесен) албум, летните конерти и родните рок парадокси

Снимка: Ани Петрова, БНР

На гости в сутрешното ни "Радиокафе" бяха Калин Петров и Младен Несторов от група "Сленг". Двама от трима, както стана ясно, си е добро постижение, защото вокалистът на групата Владо Михайлов вече се е "преселил" на морето. Натам са се запътили и останалите, тъй като имат концерт в Бургас, при това не кога да е, а на "Джулая"  - с тях можете да посрещенете утрото на 1 юли.


Много неща се случват при Сленг - спечелиха Голямата награда на пролетния радиоконкурс тази година с невероятната песен "Невероятните неща", с която върнаха вярата в българския рок, издадоха ново парче - "Бъди", подготвят и албум.

С Калин и Младен си говорим за всичко това - за историята на "Сленг", за първите музиканти, събрани преди 20 години от Дими, за времето след това, за "Синьо" и "Мой свят", за цветната картина на родните групи тогава и за лекото "унифициране" към днешна дата, за парадокса, че у нас рокът е леко underground (докато в една Великобритания това е най-продаваният стил в момента), за връзката между "Сленг" тогава и "Сленг" сега и за вървенето към онези слушатели, които търсят добрия рок...

СнимкаА, да - и за клипа към "Бъди", който е заснет (при това изцяло със смартфон) от вокалиста Владо Михайлов и монтиран от китариста на групата Младен Несторов и за новите възможности, които се предоставят в това отношение за всяка група, която няма средства за клип, но има идея и история, която да разкаже. Защото като гледате "Бъди" ще осъзнаете, че той "не пада по-долу" от клипове с голям бюджет и екип.

Тук Калин и Младен се впускат в уточнения - че Владо имал много опит в киното и телевизията, пък на Младен майка му е била монтажистка, но фактът си е факт - те сами са си направили клипа. И продължават да правят хубава музика, позитивна и в територията на рока! И както някога ни очароваха със "Свой свят" и "Синьо", така сега започват да ни карат да вярваме, че няма "Невъзможни неща" и че искаме да сме там, където са те.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна