Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима обичани актьори с послания на Алеята на славата пред театър 199

Снимка: Ани Петрова, БНР

Три нови пана бяха открити на почетната стена пред столичния Театър 199 „Валентин Стойчев“. Свой отпечатък в Алеята на славата вече имат актьорите Йоана Буковска, Радена Вълканова и Георги Спасов.

Традицията за оставянето на отпечатъци на стената съществува от 1995 г., а идеята е на бившия директор на театъра Валентин Стойчев, разказаа настоящият директор Анна Монова, като си пожела отливките на стената да станат няколкостотин.

За родните актьори откриването на пано на т.нар. алея на славата, е мечтано признание за положените от тях труд и усилия. Изборът какво да отпечатат е техен. Първоначалният замисъл е бил актьорите да оставят отпечатъци на своите крака, затова и на стената е записано "199 стъпки към успеха", обясни Анна Монова. По-късно някои родни знаменитости решили да оставят своята ръка, нос, дори мустак.

Снимка: Ани Петрова, БНРСпоред Актрисата Йоана Буковска когато вярваш в чудеса, това е предпоставка те да се случват. Това е и посланието, което тя остави на алеята на славата. Посланието, което актьорът Георги Спасов остави на стената пред театъра е да се усмихваме. Актьорът припомни, че усмивката лекува и сближава хората, а по думите му добротата липсва в днешния свят. 

Георги Спасов каза още, че не би редактирал сценария на живота си и не би изтрил нито един сюжет. Вярва, че нещата, които се случват, са предопределени и никога не се е опитвал да променя съдбата си.

Още за церемонията слушайте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна