Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комисия в УНСС разнищва студентски сигнал за изпитни нарушения

Снимка: unwe.acad.bg

Професор от УНСС пише тройки на предали празни изпитни листове студенти. За това сигнализира второкурсникът Кезим Медев, който е член и на Студентския съвет на университета. Той разказа пред "Хоризонт" как е протекъл изпита по икономика и регионално развитие при проф. Соня Докова.

В предаването "12+3" доц. Миланка Славова обясни, че е създадена комисия, която вчера и днес провежда срещи с проф. Докова и нейния екип, участвал в провеждането на изпита, както и със студенти.

Докова твърди, че изпитът не е протекъл по начина, описан от студента, уточни Славова. Тя не изключи известни нарушения на процедурата на провеждане на изпита, но подчерта, че тройките не са за празни листа, а за текущ контрол, защото част от студентите не са имали добър текущ контрол.

Твърденията на студента Медев за грубо отношение към студентите и колегите на проф. Докова според други студенти не отговарят на истината, допълни доц. Славова:

Уважаваме студентското мнение и сме дали възможност те да изказват своето недоволство. Студентът не е реагирал в момента на поставяне на оценката.

Има работи като тази на г-н Медев, които напълно заслужават оценката си, той затова и няма претенции към нея, уточни доц. Славова.

Темата е разгледана в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна