Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителен концерт в Девин събира средства за болно дете

Снимка: БНТ

17 юни е денят на Атанаска Тарашева от Девин. 18-годишната родопчанка се бори с жестоката болест Сарком на Юинг. В събота в Девин ще се проведе благотворителен базар, с голям концерт и търг, на който ще се събират спешно средства за лечението ѝ във Франция.

Жестоката болест поразява Атанаска малко преди Коледа. От тогава до днес младото момиче е на лечение в Турция, за което са платени над 113 000 лева. В момента се прави кръвопреливане, за да се стабилизира състоянието ѝ за предстоящата на 19 юни поредна химиотерапия. Милена Гайдарова, лелята на Атанаска, разказва:

Веднага в началото на новата година започна лечение в България, за което не ни даваха много надежди лекарите. Наложи се по спешност да замине за Турция. Тогава беше и първата кампания, с която събирахме средства. За съжаление лекарите там не дават никаква надежда. В момента имаме оферта от френска клиника, която иска да направи изследвания, за да реши дали ще лекува Атанаска. За целта са ни необходими 33 000 лева. Сумата ни е необходима до 2 юли.

В звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Радостина Чернокова.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!