Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

УЕФА постави в официалния си сайт "ЦСКА-София" в "Лига Европа" с важно уточнение

УЕФА
Снимка: BGNЕS

Европейската футболна асоциация (УЕФА) обяви участниците на жребия за първия квалификационен кръг в турнира "Лига Европа". Сред тях на този етап фигурира отборът на "ЦСКА-София", който е третият български участник с коефициент 4,125, какъвто беше коефициентът на старото дружество ПФК ЦСКА АД, преди то да фалира.

Както е известно, в края на май УЕФА извади ЦСКА от евротурнирите за два сезона заради т.нар. "тригодишно правило", но "червените" обжалваха пред Спортния арбитражен съд в Лозана. Като забележка под списъка с участниците в първия квалификационен кръг УЕФА пояснява, че участието на "ЦСКА-София" зависи от съдебни процедури.

Очаква се официално становище да има в понеделник сутринта, като ако КАС не уважи жалбата на "ЦСКА-София", като трети български участник ще бъде записан "Дунав". С най-висок коефициент от българските отбори е "Ботев" (Пловдив) с 4.675, а "Левски" е с 4.425.

Общо 100 отбора ще участват на жребия за първия квалификационен кръг в понеделник от 14.00 часа (българско време) в Нион. Мачовете от първия кръг ще се играят на 29 юни и 6 юли.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна