Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

7 на сто достигна избирателната активност на референдума за бъдещето на парк „Бедечка“ в Стара Загора

В следобедните часове избирателната активност бавно се повишава

| обновено на 18.06.17 в 15:19
Снимка: БГНЕС

7 процента достигна избирателната активност на референдума за бъдещето на парк „Бедечка“ в Стара Загора . Гласували са над 10 хиляди от имащите право на глас над 143 хиляди души.  Жителите на общината трябва да отговорят на въпроса дали паркът да се запази, или на мястото да бъде построен квартал. В Общинската избирателна комисия няма постъпили сериозни сигнали за нарушения.

Следобед избирателната активност бавно се повишава. По-слаб интерес към участие в референдума има по селата, но в ромския квартал "Лозенец" в Стара Загора желаещите да участват в референдума са единици: 
До момента в 135-та секция е минал само един-единствен човек. По списък са 1 164 човека. Как може да се прави референдум и общината да хвърля толкова много пари - това са нашите данъци, без да има нужната информация. Много хора явно не са си свършили работата.

Гражданин съм на този град и затова си направих труда да гласувам.

Паркът трябва да се запази за децата, да има бъдеще, споделиха граждани на Стара Загора пред микрофона на "Хоризонт".
Снимка
Софтуер с отворен код, използван от технологичния екип на бившия президент на САЩ Барак Обама на изборите през 2012 година, следи за нередности в референдума за бъдещето на парк „Бедечка“ в Стара Загора. Софтуерът е на сайта на групата „Запазете Бедечка“ и позволява на наблюдатели и на гражданите да подават сигнали за нередности в изборния процес  през самия сайт, по имейл, чрез приложение за мобилни телефони и таблети или чрез SMS. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна