Eмисия новини
от 11.00 часа

Гледайте на живо

Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Проф. Тимчева: Имунотерапията в онкологията е светлинка за нашите пациенти

Снимка: БГНЕС

Прилагане на имунотерапията при по-голяма част от злокачествените тумори и у нас е бъдещето в диагностиката и лечението в онкологията, каза пред „Хоризонт“ проф. Константа Тимчева, ръководител Клиника "Медицинска онкология" от болница "Надежда".

Промяна в стандартите на лечение на туморите и въвеждане на повече скринингови програми в онкологията е бъдещето в медицината.

Имунотерапията е метод, който е далеч по-безопасен в сравнение с традиционните терапии. Тази терапия в онкологията означава съживяване на имунната система да развива специални клетки, които да се борят с рака. Имунотерапията се прилага вече не само вече при белодробен карцином и малигнен меланом, но и при много други заболяване – при тумори на дебело черво, на стомах и др. Перспективата е доста по-благоприятна, отколкото досега. Тази имунотерапия е светлинка за нашите пациент, каза проф. Тимчева. 

О звуковия файл можете да чуете интервю на Гергана Хрисчева с проф. Константа Тимчева.
Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Гледайте на живо