Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивайло Петев: Наясно сме какво се обърка през миналия сезон

Ивайло Петев
Снимка: БГНЕС

Хърватският „Динамо“ (Загреб) започна лятната си подготовка, а преди първото занимание българският треньор Ивайло Петев говори пред медиите и демонстрира сериозна увереност. Той каза, че не се интересува нито от „Риека“, нито от „Хайдук“ и е сигурен, че „Динамо“ ще бъде шампион. Също така стана ясно, че защитникът-ветеран Гордан Шилденферд няма да бъде част от отбора за новия сезон и е свободен да си търси ново предизвикателство в кариерата. На първата тренировка не се появи бразилецът Саммир, който ще се забави ден или два заради заболяване на баща си, както и Ел Арби Судани и Пиварич. Последните двама са национали на страните си и Петев им е дал няколко дни допълнителна ваканция.

Днес, на първата тренировка на отбора, ние знаем накъде вървим и как – заяви Петев. - Наясно сме какво се обърка през миналия сезон. Всички играчи ще получат своя шанс в началото на подготовката. Единственият критерий за това кой играе и кой не, ще бъде показаното на терена. Очаквам да се подготвим добре за началото на първенството и за мачовете от Европа.

Съвсем очаквано Петев бе попитан дали е наясно какви точно са били грешките през миналия сезон, че „Динамо“ е изпуснал титлата: Много, много съм мислил за това. Така че отново повтарям - поемам си отговорността. Но от друга страна това, което се случи миналата година ни е урок, който не бива да допускаме да се повтаря. Не ме интересуват нито „Риека“, нито „Хайдук“. Ще видите, че в края на сезона ще бъде „Динамо“ шампион. Ако играем както искам, няма кой да ни победи.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна