Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слушател сигнализира за непочистен от бурени тротоар в Русе


Вече шест години Йордан Великов пише жалби и настоява тротоарът, който минава по булевард "България", покрай бившите заводи "Бор: и "Зита" в Русе, да бъде почистен от бурените, които са го превзели:

Преди 1989 година с тази подпорна стена, 1,80 метра, с осветление беше, имаше метални стълбчета, с лампи. Отстрани зелените площи се чистеха до ниво "терен".

Няма никаква грижа за тук. Като сляза долу, аз по платното вървя, но вечер късно избягвам, защото преди две-три години щяха да ме пребият. Погледнете напред как можете да се движите.

В района, освен фирми са производство, има и 300 парцела, раздадени за вилни места. В тях постоянно живеят около стотина русенци, а през лятото почти всички къщи са пълни със семейства.

Кметът на Русе Пламен Стоилов:

Фирмата за поддръжка на зелените площи, изобщо не ме интересува каква организация има, имат ангажимент да поддържат зелените площи, включително зоните, които попадат върху тротоарите. Отделно досега са глобени два пъти. Сега ще бъдат глобени трети път, защото това, което е на Сарайския мост, там тротоарът не се вижда, защото е покрит от трева. Вероятно там е същото, защото е по-навътре и не се вижда. Аз където мина и видя и ако имам сигнал, там се реагира веднага.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна